Jeg tror denne banchan er den, du bedst kan lide for tiden. Den er lavet på gulerødder, velkendte og trygge.
Danggeun-namul (담근나물) er en gulerodssalat, der kan spises som tilbehør til andre retter, fx japchae (잡채) eller bibimbap (비빔밥) og som fyld i kimbap (김밥).
Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
- 4 mellemstore gulerødder
- 1 tsk salt til stegning
- 1 spsk olie til stegning
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk ristede sesamfrø
Redskaber:
- Kniv
- Skærebræt
- En pande
- Opbevaring med låg
Sådan gør du:
Skræl gulerødderne og hak dem fint, eventuelt julienne.
Varm olie på en pande og steg gulerødderne til de er bløde, men stadig med bid i. Tilsæt salt.
Hæld sesamolie over og bland med sesamfrø.
Opbevar gulerodssalaten i en beholder med låg. Den holder sig i 2-3 dage i køleskab.