Sigeumchi-namul 시금치나몰 - Spinatsalat

  • Skrevet af Jane Mejdahl
  • May 18, 2021
post-thumb

Spinat er du ikke så glad for og spiser det kun i kimbap. Kimbap elsker du til gengæld. De koreanske mødre står meget tidligt op om morgenen og laver frisk kimbap til deres børn, når de skal på tur med skolen. Jeg tror aldrig, jeg bliver en af de koreanske mødre.

Sigeumchi er en banchan (반찬), der kan spises som tilbehør til andre retter og som fyld i kimbap (김밥).

Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 100 g spinat
  • 1 tsk salt til blanchering
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk ristede sesamfrø

Redskaber:

  • Kniv
  • Skærebræt
  • En kasserolle
  • Opbevaring med låg

Sådan gør du:

  1. Skyl spinaten og læg den i en kasserolle, uden at spinaten er drænet for vand. Brug den overskydende vand til at blanchere i.

  2. Imens spinaten blancherer, hak hvidløg fint.

  3. Blanchér til spinaten er blevet blød. Der går nok ca. 30 sekunder fra spinaten koger til den er færdigblancheret. Skyl under koldt vand og vrid overskydende vand ud af spinaten.

  4. Bland hvidløg, sesamolie, ristede sesamfrø sammen med spinaten. Krydr eventuelt med en smule salt.

  5. Opbevar spinatsalaten i en beholder med låg. Den holder sig i 2-3 dage i køleskab.