Mayakgyeran 마약계란 - Marinerede æg

  • Skrevet af Jane Mejdahl
  • May 11, 2021
post-thumb

Da du var mindre kunne du spise 7 æg i træk eller rettere 7 æggeblommer i træk. Vi kunne altid give dig en æggeblomme, hvis der ikke var andet, du havde lyst til. Nu er du ikke længere så vild med æg, men jeg håber, du kommer til at synes det er sjovt at lave disse.

Mayakgyeran er æg marineret i soyasauce. De kan bruges som tilbehør til ris og jeg synes også de er gode at anvende som ramenæg i ramyun (라연) eller andre nudelretter. Mayak betyder ‘narkotika’ og er en henvisning til, hvor vanedannende æggene er.

Tilberedningstid: 20 min.

Ingredienser:

  • 6 æg
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk riseddike
  • 1 dl soyasauce
  • ½ dl vand
  • 1 spsk sukker, honning eller sirup
  • 2 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 friske chilier

Redskaber:

  • Kniv
  • Skærebræt
  • En kasserolle
  • Opbevaring med låg

Sådan gør du:

  1. Kog æggene i vand med salt og riseddike (for at mindske risikoen for at skallen går itu under kogning) alt efter om du ønsker blødkogte, smilende eller hårdkogte æg. Jeg foretrækker smilende æg og koger dem i 7 minutter.

  1. Imens æggene koger kan du lave marinaden. Snit forårsløg, hvidløg og chili fint, rør soyasauce, vand og sukker og bland med grøntsagerne.

  1. Når æggene er kogt skal de straks afkøles dem i koldt vand, så de ikke koger videre. Pil dem og hæld marinaden over, når æggene er helt afkølede.
  2. Efter et døgn er æggene klar til at blive spist eller når de er blevet mørke som på billedet herover. De holder sig i køleskab i en uge i teorien, men de er så gode, at de nok er spiste inden.