Gamja-jorim (감자조림) - braserede salte og søde kartofler

  • Skrevet af Jane Mejdahl
  • Jan 04, 2022
post-thumb

Brunede kartofler er en af dine livretter. Den koreanske udgave her kan du selvfølgelig også lide.

I forhold til dansk madtradition er det måske lidt underligt at blande kartofler og ris, men gamja-jorim spiser koreanerne gerne til ris.

Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 dl vand
  • 1/2 dl soyasauce
  • 2 spsk risvin til madlavning
  • 2 spsk sukker, honning eller brun farin
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk ristede sesamfrø

Redskaber:

  • Kartoffelskræller
  • Kniv
  • Skærebræt
  • En pande
  • Opbevaring med låg

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre bidder.

  2. Varm olien på panden og steg kartoflerne i ca. 15 min. Sørg for, at de ikke bliver brændte.

  3. Imens kartoflerne steger bland soyasauce, risvin og sukker til en marinade.

  4. Når kartoflerne er gyldne tilsæt vand og marinaden til braseringen. Lad dem simre 10 min.

  5. Tilsæt sesamolie og sesamfrø. Du skal måske lade retten simre endnu 5 min. til saucen er kogt ind.

  6. Lad evt. retten køle ned i køleskabet inden du spiser den.

  7. Ved opbevaring på køl holder den sig i 3-4 dage.