Beuseus-namul 버섯나물 - Lynstegte svampe

  • Skrevet af Jane Mejdahl
  • Jun 08, 2021
post-thumb

Du bryder dig egentlig ikke om svampe, men jeg tror du beder om dem for vise, at du sætter pris på, at jeg har lavet mad. De er som regel efterladt på din tallerken, når du går fra bordet, men det er ok, jeg ved at du prøver dit bedste.

Beuseus-namul er en svamperet baseret på soyasauce, som kan spises til alle koreanske retter. Jeg bruger ofte retten som erstatning for kød pga. svampenes umamismag, i fx kimbap (김밥).

Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 200 g svampe af eget valg (jeg bruger tit portobellosvampe, mest fordi de er nemme at rengøre).
  • 1 spsk olie til stegning
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 tsk ristet sesamolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • 1 tsk ristede sesamfrø

Redskaber:

  • Stegepande
  • Skærebræt
  • Kniv
  • Beholder med låg

Sådan gør du:

  1. Rens svampene, hak hvidløg og forårsløg (få så meget som muligt med).

  2. Varm olie på en pande.

  3. Lynsteg svampene, kværn peber over, skru ned for varmen.

  4. Når det meste af væsken fra svampene er forsvundet og svampene har fået farve, tilsæt soyasauce og steg videre.

  5. Når soyasaucen er kogt ind, sluk for varmen og tilføj hvidløg, forårsløg og sesamolie.

  6. Hæld retten over i en skål og drys sesamfrø over. Kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet i beholder med låg.